DMCA.com Protection Status

Këta janë dy biznesmenët e njohur që u arrestuan për “DR0GËN e rrallë” në Ferizaj (FOTO)

Afrim D. dhe Sefedin D. dyshohet se në bashkëpunim me 13 të dyshuar të tjerë, sollën për herë të parë në Kosovë d r0gën e njohur si “c aptagon”, e llojit her0inë, të hënën.

D r0ga u sekuestrua në rajonin e Ferizajt nga Policia e Kosovës gjatë aksionit të koduar me emrin “Gropa” të hënën, njoftuan autoritetet shtetërore.

Sipas Policisë së Kosovës, rreth 80 kilogramë d r0gë e llojit “c aptagon” u sekuestrua në dy lokacione të ndara në rrethinën e Ferizajt.

Burimet i kanë thënë Paparacit se sasia e d r0gës depërtoi në Kosovë përmes një kamioni të kompanisë “Erioni 2010” Sh.P.K., në pronësi të afaristit Afrim D.. Kompania kishte deklaruar pranë autoriteteve të shtetit se po transportonte çaj, ka mësuar Paparaci.

Hetuesit, përmes aksionit “Gropa”, kanë zbuluar se në njërin nga mjetet transportuese të kompanisë, në Kosovë ishin transportuar rreth 80 kilogramë d r0gë e llojit të rrallë.

“Erioni 2010” SH.P.K. është një kompani e profilizuar në tregtinë me shumicë të kafes, çajit, kakaos dhe erëzave, bazuar në të dhënat publike pranë regjistrit të bizneseve të Kosovës.

Sefedin D., një tjetër afarist i regjistruar pranë Agjencisë së Regjistrimit të Bizneseve (ARBK), ka rënë në prangat e policisë.

Ai dyshohet për bashkë-kryerjen e veprës penale të blerjes, posedimit dhe shitjes së n arkotikëve.

Në aksionin e quajtur “Gropa” janë kontrolluar dhe bastisur disa lokacione të ndryshme në Ferizaj.

Gjatë këtij aksioni janë sekuestruar rreth shtatëdhjetë e gjashtë kilogramë substancë e dyshuar n arkotike e llojit C aptagon dhe disa paisje për përpunimin e saj.

“Gjatë bastisjes janë gjetur/sekuestruar 76.5 kg të llojit n arkotik k aptagon, n arkotik sintetike, është lloj i parë i këtij n arkotiki që është sekuestruar në Republikën e Kosovës, ky lloj n arkotiku ka qenë i paketuar në qese nga 500 gr”, tha Kryeprokurori i Ferizajt, Shukri Jashari, të hënën.

Në një konferencë për media, Jashari tha se janë bastisur edhe dy vende të cilat dyshohet se kanë qenë laborator për përpunimin e kësaj d r0ge.