DMCA.com Protection Status

Turqia thyen rekord botëror, prodhon helikopter pa pilot me energji elektrike (VIDEO)

Bëhet e ditur se Industria e Hapësirës Ajrore Turke dorëzoi helikopterin taktik të zbulimit dhe s ulmit T129 në Drejtorinë e Përgjithshme të Sigurisë dhe ekspozoi për herë të parë helikopterin me energji elektrike T629.

Helikopteri s ulmues T629, i cili ka qenë në zhvillim e sipër nga Industria Turke e Aviacionit dhe Hapësirës (TAI), u ekspozua gjatë një ceremonie në të cilën Drejtoria e Përgjithshme e Sigurisë e Turqisë mori gjithashtu helikopterin e saj të parë taktik të zbulimit dhe suImit T129 (ATAK), përcjell albinfo.ch.

Një tjetër i planifikuar për t’u ngritur më 2023 është aeroplani Iuftarak kombëtar TF-X. Ai është vendosur të kombinojë më të mirën e një mjeti të epërsisë ajrore stealth, me aftësi shtesë suImi në tokë dhe një grup mbresëlënës sensorësh, radar të fundit, kontroll të rrjetit të dronëve dhe kapacitet raketash hipersonike.