DMCA.com Protection Status

90 vjeçari kosovar që agjëroi 80 Ramazanë, pa e humbur asnjë ditë (VIDEO)

Haxhi Desku nga Klina ishte vetëm 10 vjeç kur ja nisi të falëj e të agjeroj.

Ai ndër këto vite nuk humbi asnjë ditë, gjërsa tregon se edhe pse në skamje, ishte kënaqësi e madhe kur agjeronin ramazanin në kohën sa ishte i ri.

Iftari kishte bereqet, tregon Desku, mblidheshim fqinjë e farefisë që ti falnin taravitë, ndërsa shpesh rrinin zgjuar edhe deri në syfyr.

Lidhja me Xhaminë e ka ndihmuar edhe për të kaluar dhimbjen e djalit i cili ishte vetëm 20 vjec kur ra dëshmor.

Pas dy jave, tregon Desku, djali i shkruajti dhe i tha se nuk e ka punën mirë, ndërsa pak kohë më pas i erdh edhe lajmi që ai kishte vdekur në a rmatën jugosllave.

Pavarësisht moshës së shtyer, ai beson se edhe këtë ramazan të mund ta agjëroj deri në ditën e fundit..