DMCA.com Protection Status

Rezultatet preliminare të zgjedhjeve në Serbi, ja ku renditen partitë shqiptare

Në Serbi sot u mbajtën zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare.

Sipas rezultateve preliminare të Komisionit Republikan të Zgjedhjeve të publikuara online, në zgjedhjet për president prin Aleksandar Vuçiq, ish-ministri i kriminelit Sllobodan Millosheviq me 73.07 për qind.

Zdravko Ponosh renditet i dyti me 8.18 për qind, Milica Gjurgjeviq Stamenkovski 4.64, Boshko Obradoviq 4.15, Milosh Jovanoviq 3.43, Bilana Stojkoviq 1.43, Branka Stamenkovski 1.3 dhe Misha Vaciq 1.71 për qind.

Në zgjedhjet parlamentare prin lista Aleksandar Vuçiq– Së bashku mundemi të gjitha me 56.68 për qind, pasuar nga Ivica Daçiq – kryeministri i Serbisë 13.83, Marinika Tepiq – Të bashkuar për fitoren e Serbisë 6.26, Milosh Jovanoviq – Shpresa për Serbinë 3.71 për qind etj.

Alternativa për Ndryshime- Alternativa Demokratike Shqiptare sipas rezultateve preliminare ka marrë 0.08 për qind, ndërsa Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës 0.04 për qind.