DMCA.com Protection Status

Ja pagat marramendëse që paguante Serbia për kosovarët që punonin për milicinë serbe (Dokument)

Komuna e Gjakovës jorrallëherë është vizituar nga serbët për “bozhiqe”, por këto vizita të tyre gjithmonë janë kundërshtuar nga qytetarët shqiptarë atje me.Kundërshtimi ishte bërë për shkak të k rimeve të shumta serbe të bëra në komunën e tyre.

IndeksOnline ka siguruar një listë zyrtare të ish MUP-it serb në Gjakovë, me emra policësh dhe paramilitarësh serbë, ku shihen edhe sa janë paguar për k rimet që kanë kryer.

Këta paramilitarë serbë, siç dëshmohet edhe nga dokumentet, i përkisnin njësive “PJP – Posebne Jedinice Policije”, të cilat njihen për k rimet makabre që i kanë bërë në Komunën e Gjakovës, ku llogariten gjithsej mbi 3 mijë të v rarë dhe zhdukur.

Shumë prej këtyre emrave në këto lista mësohet se janë edhe serbë që kanë jetuar para luftës në Kosovë.Ish MUP-i serb në Gjakovë shihet se ata i ka paguar me një mesatare prej 96 dinarë në ditë ose rreth 40 marka të asaj kohe.

Sipas statistikave zyrtare, Kosovës i mungojnë ende edhe 1721 qytetarë të zhdukur gjatë luftës, derisa si k rime serbe në viktima prej periudhës janar 1998 – qershor 1999 në Kosovë janë edhe 11,840 të v rarë e maskaruar shqiptarë, ku prej tyre janë 1,392 fëmijë deri në 18 vjeç, 296 fëmijë deri në 5 vjeç, 1739 femra, 1882 të moshuar mbi 65 vjeç dhe mbi 22 mijë gra të dh unuara. /IndeksOnline/