DMCA.com Protection Status

Ja sa kushtuan bombardimet e NATO-s ndaj Serbisë

Lufta në Kosovë mori fund pas një operacioni 78-ditor të suImeve të ashpra ajrore të Aleancës Veriatlantike të NATO-s, gjatë së cilës, nën suImet e aviacionit të forcave aleate ndodheshin objektet ushtarake dhe infrastruktura civile e Republikës Socialiste të Jugosllavisë.

Por sa ka kushtuar kjo ofensive?

Sipas AP, Operacioni i NATO-s në ish-Jugosllavi kushtoi 43 miliardë dollarë, transmeton Portali Albeu.

SuImet e NATO-s mbi Ish-Jugosllavi nisën në 24 mars 1999, cka solli edhe largimin përfundimtar të ushtrisë serbe nga Kosova.